Home / Featured / Trajnimi për Mining të Bitcoin vjen në 30 qytete në Indi

Trajnimi për Mining të Bitcoin vjen në 30 qytete në Indi

Një iniciativë Indiane e tregtisë po lançon një program trajnimi për minierat bitcoin në 30 qytete anembanë Indisë. Qëllimi është të mësojë të rinjtë rreth bitcoin, kriptovalutav, teknologjisë blockchain, minierave krypto, dhe sipërmarrjen për të fuqizuar popullsinë rurale për vetëpunësim.

              Programi i Trajnimit të Minierave Bitcoin

Zyrtarët e Tregtisë dhe Industrisë Indiane Dalit (DICCI) po bashkëpunojnë me sipërmarrësin social dhe thesarit për Demokratët jashtë Indisë, Dr. Tausif Malik, për të nisur një program trajnimi për minierat bitcoin në 30 qytete anembanë Indisë, njoftoi media vendase.

 

 

 

 

 

 

 

 

DICCI dhe Mahabfic do të krijojnë “Programin e Parë Botëror të Trajnimit të Minierave të Bitcoin (BMTP) për vetëpunësim”, sipas njoftimit të publikuar në Politikën Times. Ky program synon të “fuqizojë popullsinë rurale sidomos të rinjtë nga komuniteti bujqësor për të fituar të ardhura nga vendlindja ose fshatrat e tyre, kjo do të krijonte një zhvillim të ri ekonomik në këto zona.” Themeluesi dhe kryetari i DICCI, Shri Milind Kamble, komentoi:

Teknologjia e re blockchain është e ardhmja e zhvillimit të teknologjisë dhe bitcoin / kriptovalutat janë një domosdoshmëri për platformën blockchain për të vepruar. Prandaj, ne ndjemë nevojën për të ofruar programin e trajnimit të minave bitcoin / kriptovaluta (BMTP) për rininë tonë në një shkallë kombëtare për vetëpunësim.

                                 30 qytete në India

BMTP në mbarë vendin do të përfshijë mbi 30 qytete për të fuqizuar të rinjtë për vetëpunësim. Qytetet janë Pune, Mumbai, Junnar, Aurangabad, Latur, Nashik, Nagpur, Osmanabad, Hyderabad, Vijayawada, Bengaluru, Chennai, Pondicherry, Cochin, Kolkata, Bhubaneswar, Jamshedpur, Bodh Gaya, Patna, Lucknow, Delhi, Jaipur, Varanasi, Bhopal, Indore, Raipur, Ranchi, Guwahati, Jammu dhe Chandigarh.
India mund të jetë numri 1 i ardhshëm i bitcoin / kriptovalutav në botë.